شبکه های اجتماعی
خبرنامه
پست الکترونیک
تلفن همراه

یکشنبه 07 آذر 1395
0
تعداد بازدید : 1362

مصاحبه با مهندس محمدیان به مناسبت هفته بسیج

مصاحبه کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز با مهندس محمدیان، مسئول پایگاه مقاومت "شهید چمران"، عضو شورای شهر شیراز و هیئت امنای حسینیه سیدالشهداء(ع) به مناسبت "هفته بسیج"
+ ضمن عرض تشکر از این که وقت ارزشمندتان را در اختیار ما قرار دادید، لطفا معرفی اجمالی از خودتان داشته باشید و این که چند سال هست در این زمینه فعالیت داشته اید.
- رضا محمدیان هستم. لیسانس عمران، کارشناس ارشد علوم سیاسی. تقریبا از سال 71، 72 عضو فعال بسیج بوده ام. در پایگاه مقاومت های مختلفی حضور و مسئولیت هایی داشته ام. در حال حاضر هم حدود ده سالی است که مسئول پایگاه مقاومت شهید چمران هستم. 

+ چرا پایگاه مقاومت "شهید چمران" را انتخاب کردید؟
- چند سال پیش بنا به صلاحدید ناحیه ثارالله و حساسیت هایی که این پایگاه داشت، باعث شد که بنده در این پایگاه حضور داشته باشم. نام شهید چمران هم، نامی با مسمّیˈ و پر محتواست. 

+ به اسم شهید چمران اشاره فرمودید، مگر این پایگاه مقاومت در استان فارس قرار نگرفته؟ چرا از اسامی شهدای سرشناس استان استفاده نشده؟
- حرف هایی که شهید چمران با خدا می زند، حرف های صریح و پرمحتوایی است و خیلی عاشقانه صحبت می کند. معمولا این لحن صحبت را کمتر می بینیم. همه شهدا عزیزند، اما ایشان شهیدی هستند که از مکانی که اوج قدرت و ثروت و علم بوده، بر می‌گردد. در لبنان و بعد در ایران علاوه بر جایگاه اجتماعی و علمی که داشته اند، تفکری که همان تفکر بسیجی بودن است را راه می‌اندازند و ثابت می کنند که یک نفر حتی اگر دانشمند باشد، می تواند با تفکرات و حرکاتی که انجام می دهد، پایگاه تفکری جدید باشد که در عمل، علمی که داشته را در اختیار این تفکر قرار دهد.

شهید چمران در راه اندازی حزب الله لبنان خیلی موثر بوده و شاید اگر امروز حزب الله لبنان موفق است، یکی از کسانی که در موفقیت امروز حزب الله موثر بوده، شهید چمران است. همه شهدا عزیزند و کسی نمی تواند بگوید کدام شهید بهتر است، چون ما در جایگاهی نیستیم که به شهدا درجه بدهیم، ولی برخی اوقات آدم ها با بعضی از شهدا ارتباط بهتری برقرار می کنند. به شخصه ارادت ویژه ای نسبت به شهید چمران دارم، یکی از دلایلش هم این است که واقعا دل کندن از جایگاه و موقعیت اجتماعی خیلی سخت است. ایشان می توانست تا همین الان در آمریکا باشد و به خیلی از مدارج علمی و اجتماعی و مالی برسد، اما الان ماندگاری او، ماندگاری ابدی است. 

+ البته بیشتر منظور من این بود که شهدای فارس خیلی مهجور واقع شده اند، برخی از شهدای ما از شهدایی که در صدر قرار گرفته اند، کم نداشته اند، اما کم دیده می شوند! 
- در فارس، شهید عباس دوران، هم عباس است، هم عباس دوران است! اسم و فامیلش با آدم حرف می زند! یعنی عباسِ زمان، عباسِ حی، عباسِ حاضر! کسی که جانش را در دستش می گیرد و جانبازی می کند! یا شهید اعتمادی که از اقوام ما هم هست و در اوج جوانی در سِمت فرمانده لشکری قرار می گیرد، یا شهید سپاسی و بقیه شهدا. واقعا همان طور که گفتید، مهجور هستند، از این جهت که امثال ما روی این شهدا خیلی کار نکرده ایم و معرفی نشده اند! شاید یکی از علت هایی که برخی شهدا پر رنگ شده اند، این باشد که در آن شهرستان کوچک، یک شهید داشته اند که شاخص بوده، مانند شهید همت در شهر رضا. بنابراین روی این شهید کار کرده اند و او را در جایگاه ملی بالا آورده اند.

+ چقدر سعی می کنید این قضیه را در پایگاه مقاومت و بین بسیجیان تبیین کنید؟ 
- به وظیفه بسیج برگردیم؛ وظیفه بسیج جذب، سازماندهی و آموزش است. رسالت یک فرمانده پایگاه همین است که در راستای سیاست سه گانه، کارها را تدوین کند. در راهکارهای جذب، تبلور کارهای نظامی هیجان ایجاد می کند و جوان ها را جذب می کند و دیگری مباحث معنوی است که با فرهنگ بسیجی و شهدا آشنا بشوند. 

اخلاقیات و معنویات شهدا، چه در بحث جذب، چه سازماندهی و چه آموزش موثر است. قسمتی از آموزش، نظامی است، قسمت دیگر اخلاق و مرام بسیجی بودن است که همان مرام شهداست. و نکته دیگر، اهداف بسیج است که اصلا چرا امام(ره) بسیج را تشکیل داد؟ همین بسیج، زیربنای تشکیل حشدالشعبی در عراق است! یا الگوی ماندگار امروز حزب الله لبنان و انصار یمن و بسیج مردمی سوریه است.

در بحث سازماندهی هم نمی شود صرفا با کار نظامی بسیجی ها را نگه داشت، حتما باید خوراک اخلاقی و معنوی چاشنی کار باشد. پایگاه مقاومت هایی که صرفا کار نظامی می کنند، در سازماندهی ماندگار و دراز مدت نیروها موفق نیستند، این نیروها عوض می شوند.

بسیج جریان سیال است و از تمامی اقشار عضو آن می شوند؛ از کارگر گرفته تا مهندس و دکتر و دانش آموز و دانشجو و خیاط و راننده تاکسی و ... از نظر بنده بسیج محلات جزء بهترین الگوها محسوب می شود. بسیج ادارات یا دانش آموزی یا بقیه بسیج ها، مقداری یک دست تر هستند، این یک دستی، صفای بسیج محلات را ندارد. وقتی اقشار مختلف در کنار همدیگر قرار می گیرند، یک مدیر استانی در کنار کارگری قرار می گیرد، این همدلی همان همدلی است که در اسلام به آن اشاره شده و می تواند یک‌پارچگی و همدلی در سطح جامعه ایجاد کند.

+ منظورتان همان شور و شعور بسیجی است؟
- بله.

+ متاسفانه انقدر که شور بسیجی ترویج پیدا کرده، شعور بسیجی ترویج نشده. به نظر شما این قضیه درست است؟
- در هر سیستمی نقص وجود دارد. برخی از برنامه هایی که ابلاغ می شود، غلط است، چون ما نباید دنبال کار آماری باشیم، باید دنبال کار محتوایی باشیم. هر چقدر بسیج درگیر کار آماری شود، از رسالت اصلی اش دور می شود. 

ما باید جذب، سازماندهی و آموزش را برای زمانی که نظام در تدافع نظامی، ارزشی و اعتقادی احتیاج دارد، به کار ببریم. الان کسانی که در خطوط خط مقدم نقش موثر دارند، عملا بسیجی ها هستند. نه فقط بسیجی های ایرانی، حتی بسیجی های افغانستانی و پاکستانی. کسانی که نقش اصلی را دارند، همان بسیجی های منطقه هستند. 

این یک رسالت بسیج است، اما به نظر بنده رسالت دیگر بسیج که رسالت مهم بسیج است، جهاد اکبر است. بحث مراقبت با رعایت اخلاق از عدم حذف شدن فرهنگ بسیجی و فرهنگ شهادت و حسینی بودن در سطح جامعه. این نمی شود مگر با حضور افراد بسیجی در سطح جامعه و هیئات و مراکز علمی و محیط های کار. یک بسیجی فقط نباید به این که نامش در بسیج ثبت شده، دل خوش باشد، یک بسیجی باید در محیط کار یا تحصیلش، با رعایت اخلاق و فرهنگ معنوی حضور داشته باشد و سعی کند به مردم خدمت مناسبی ارائه دهد، این شخص رسالت بسیج را انجام داده است.

این که روی بحث اخلاقی خیلی تاکید می کنم، به این دلیل است که با رفتار تند، نمی توانیم جذبی داشته باشیم. باید با مرام و لوتی گری و برخوردهای حسنه مانند ائمه(علیهم السلام) جذب داشته باشیم.

امام حسین(علیه السلام) در صحرای کربلا تا لحظات آخر برای جذب شمر، تلاش کرد! برخی اوقات تلاشمان برعکس است و با ایجاد هیاهو و تهمت زدن، برای دفع تلاش می کنیم!! این درست نیست! الان در جامعه ای داریم زندگی می کنیم که دشمن با تمام ابزارها و امکانات رسانه ای که در اختیار دارد، با جاذبه های فراوان دنیوی، دارد جوان ها را جذب می کند. الان جوان ها باید با محبت جذب بشوند، با محبتی که الگو برداری از محبت امام حسین(علیه السلام) باشد. 

+ به نظر شما پایگاه مقامت شهید چمران کانون فرهنگی رهپویان وصال، می تواند در عملکرد با پایگاه مقاومت مسجد کوچکی در سطح شهر، تفاوتی داشته باشد؟ و واقعا سعی شده که این تفاوت خودش را نشان دهد؟ 
- همجواری پایگاه مقاومت شهید چمران با کانون فرهنگی رهپویان وصال، دغدغه های معنوی ما را کم می کند. چون در جلسات هفتگی کانون رهپویان شرکت می کنند و بحث های معنوی مضاعفی که علاوه بر پایگاه در کانون هم اتفاق می افتد، برای نیروها خیلی مفید و موثر است. 

در پایگاه مقاومت های دیگر، به شب های پایگاه خلاصه می شود که ما هم در شب های پایگاه مباحث اعتقادی، احکامی، سیاسی و ... را داریم، ولی در حال حاضر کار ما سبک شده است و می توانیم به خلاءهای دیگری که احساس می کنیم جوان ها دارند بپردازیم و پاسخ بدهیم. مخصوصا مسائل سیاسی و شبهاتی که امروز در فضای مجازی و رسانه، به صورت روزانه می بینیم.

اگر در مجموعه رهپویان هم اهمیت بیشتری داده شود تا افراد جذب بسیج بشوند، تا سازماندهی و آموزش بیشتری داده شوند، به طور طبیعی کار ماندگارتری برای خود رهپویان خواهد داشت. شاید بقیه پایگاه ها این خصوصیت را نداشته باشند، چون برخی مساجد هیئت یا تشکیلات قوی ندارند تا بتوانند پوشش عملی بیشتری را داشته باشند. این نقص است و متاسفانه بخش زیادی از وقت فرمانده پایگاه، صرف مسائل اخلاقی و معنوی می شود.

+ در آخر، پیامی که از مقام معظم رهبری(حفظه الله تعالی) سعی کرده اید در بین بسیجیان تبیین کنید، چه بوده؟ 
- چه امام(ره) چه رهبری(مد ظله)، عنایت ویژه ای به بسیج داشته اند. وقتی امام(ره) می فرمایند: کاش من یک بسیجی بودم و افتخار من این است که بسیجی هستم و توصیه های مختلفی در رابطه با حفظ و نگهداری نیروی بسیجی می کنند، نشان می‌دهد این نیرو بسیار مهم است. اهمیت این نیرو همین بس که امروز الگوی خطوط مقاومت است و این، وظیفه را حتی برای مسئولین و مردم دو چندان می کند. مردم باید بدانند همین بسیج است که امنیت کشور را ایجاد کرده، چون نیروهای بسیجی از کشورهای مختلف هستند که دارند در منطقه می جنگند، وگرنه همه اقرار دارند که ارتش سوریه و عراق به تنهایی نمی توانند فضا را کنترل کنند. 

ما باید چه کار کنیم؟ ما باید در سطوح مختلف، جامعه را تبیین کنیم که بسیج، از همان اقشار جامعه است و مردم اهمیت بیشتری بدهند و اطمینان بیشتری داشته باشند. همان طور که به طبیب برای درمان بدن، اطمینان می کنند، برای حفظ جوانشان به طبابت امام(ره) و رهبری(مد ظله) که نسخه بسیج را چیده اند، اطمینان کنند و سعی کنند جوان های جامعه شان بسیجی وار بار بیایند.

نقطه تضمین نظام و تضمین شیعه این است که جوان های جامعه این تفکر را داشته باشند. چه اسمشان در یک پایگاه مقاومت ثبت شده باشد، چه نشده باشد! بهتر این است که شده باشد، چون ساماندهی و آموزش های متداولی را می بینند. اگر نباشد هم ایرادی ندارد، اصل این تفکر است که داشته باشند.

یک بسیجی حتما نسبت به بقیه اخلاقش فرق می کند، سعی می کند شئوناتی را رعایت کند، سعی می کند در کسب مدارج علمی، موقعیت های اجتماعی و حتی مالی از راه سالم تلاش کند و جهادی کار کند. چنین تفکری، جامعه را پایدارتر می کند. اگر دشمن بداند ما از داخل جامعه ضعیف شده ایم و تفکر بسیجی ما هم ضعیف شده، در حقیقت مقاوتمان را کاهش داده ایم، در نتیجه راحت تر می تواند در راستای استحاله و نابود کردن ما قدم بردارد. 

همیشه جنگ نظامی نیست، بحث امروز، بحث جنگ های اجتماعی و تفکری است! در جنگ های تفکری عقاید با هم می جنگند. الان، این عقیده شیعه است که در همایش بزرگی مانند اربعین خودش را در جهان متبلور می کند. وقتی بیش از بیست میلیون نفر در محدوده ای با کمترین امکانات و سخت ترین شرایط حضور پیدا می کنند، اگر تفکر بسیجی نبود، این اتفاق نمی افتاد. به طور طبیعی دشمن از این تفکر می ترسد و به دنبال این است که این تفکر را ضعیف کند. اگر می خواهیم پایدارتر باشیم، باید به دنبال این باشیم که این تفکر را قوی کنیم.

+ از وقتی که در اختیار ما قرار دادید، تشکر می کنم. 

علاقمندان جهت فعالیت و عضویت در پایگاه مقاومت "شهید چمران"، می توانند شب های جمعه به حسینیه سیدالشهداء(علیه السلام)، خیابان شهید آقایی مراجعه نمایند.
ارسال نظر
نام شما:
 
پست الکترونیک:
وب سایت:
متن:

.
کد امنیتی را وارد کنید: